U bent hier

Veilig en gezond reizen

Gepost op 03 januari 2015 in Reistips
Nuttige informatie omtrent gezondheid en reisveiligheid.

Wie op vakantie wil vertrekken neemt liefst enkele voorzorgsmaatregelen.

Niet zelden kunnen er problemen rijzen. Ziek worden op reis is dan ook niet prettig. Dit kan een zware domper voor je vakantie betekenen. Om aan deze ongemakken het hoofd te bieden, zorg je best voor enkele voorzorgsmaatregelen. Zorg zeker en vast voor een reizigersapotheek.

De Globetrotter heeft enkele websites geselecteerd waar u alle informatie kunt vinden om veilig en gezond te reizen. Want u wilt toch maximaal genieten van Uw vakantie?

Landelijk Coordinatiecentrum Reizigers advisering 

Het landelijk coördinatiecentrum reizigers advisering geeft zowel advies per land, als per onderwerp.
Wat moet er in de reizigersapotheek, muggen, zwangerschap. 

Mutas (het vroegere Eurocross)

De alarmcentrale Mutas verleent medische bijstand aan de leden van de aangesloten ziekenfondsen en hun gezin op vakantie in het buitenland. 

Tropisch Instituut

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, België (ITG) staat internationaal aan de top op gebied van onderzoek, onderwijs en dienstverlening in tropische geneeskunde en gezondheidszorg in de ontwikkelingslanden. Het streven naar academische uitmuntendheid staat hoog op onze agenda. Samen met onze partners zetten we ons bovendien voortdurend in voor de bevordering van “Gezondheidszorg voor Allen”. 

Reizigersapotheek

Elke reiziger doet er goed aan een reizigersapotheek met zich mee te hebben. De samenstelling van zulke apotheek hangt niet alleen af van de bestemming, maar eveneens van de gezondheidstoestand van de reiziger zelf. In ieder geval dient men medicatie te voorzien tegen koorts en pijn (antipyretica en antalgica). Een middel tegen diarree, een anti-emeticum (tegen braken) en een sedativum kunnen eveneens nuttig zijn. Vervolgens: thermometer, veiligheidsspeld, zonnecrème, voorbehoedsmiddelen, crème tegen brandwonden, steriele verbanden, zelfklevende wondhechtingen, rekverbanden. Men moet eveneens producten voorzien om het drinkwater te ontsmetten, tenzij van het water ter plaatse bekend is dat het van voldoende kwaliteit is. Voor kinderen is het soms nuttig rehydratatievloeistof (type WGO) te voorzien, zoals ook tabletten om de zuigfles te steriliseren. In het algemeen zal men, voor iedere reis, met de behandelende arts nazien welke medicaties men mee op reis neemt. Men zal liefst geen suppo's meenemen, omdat deze onderweg kunnen smelten. De medicaties moeten meegenomen worden in hun oorspronkelijke verpakking om vergissingen te vermijden.